Condusul mașinii iarna în siguranță, sfaturi de la ARC Drive Rent a Car
Condusul mașinii iarna în siguranță. Sfaturi de la ARC Drive Rent a Car

Condusul mașinii iarna în siguranță, sfaturi de la ARC Drive Rent a Car

Conținut articol

Știm deja cu toții, de multă vreme, că iarna nu-i ca vara. Ne-am obișnuit și cu iernile care ne iau prin surprindere, cu drumurile înzăpezite și cu tot ce aduce iarna la pachet. Cu toate acestea, mașina pe care o conducem, fie ea personală sau închiriată, reacționează diferit în funcție de sezon.

Am decis să vă dăm câteva sfaturi despre cum puteți conduce mașina închiriată iarna pentru a ajunge la destinație în siguranță.

Despre plecarea de pe loc dintr-o zonă cu zăpadă sau gheață

A pleca de pe loc dintr-o zonă cu multă zăpadă sau gheață nu e la fel cu pornirea de pe loc dintr-un sezon călduros. Existența gheții sau zăpezii îngreunează pornirea, iar dacă ați rămas în rampă lucrurile vor fi și mai dificile.

Mașinile ARC Drive rent a car sunt atât cu transmisie automată, cât și cu transmisie manuală. Și pentru că mulți dintre clienții noștri optează pentru a doua variantă, sfatul nostru va fi următorul – încercați să nu bruscați mașina atunci când porniți de pe loc.

Accelerarea bruscă sau eliberarea ambreiajului cu accelerare bruscă vă va face să patinați afundându-vă și mai tare în zăpadă și deteriorând discul de ambreiaj.

Varianta cea mai bună este de a tura motorul lent, de a nu face manevre bruște cu volanul și astfel pornirea de pe loc are șanse de reușită.

Frânarea pe gheață sau zăpadă

Anvelopele moderne cu care toate mașinile ARC Drive rent a car sunt echipate ajută mult mașina atunci când există condiții grele de drum. Însă nicio anvelopă nu garantează o frânare eficientă dacă nu există atenție sporită în trafic.

Atunci când frânați brusc riscați să transformați mașina într-o adevărată sanie. Sfatul nostru este să păstrați distanța corespunzătoare față de celelalte mașini, să fiți pregățiti în cazul în care mergeți pe drumuri unde există urme deja formate și mai ales, să folosiți frâna de motor.

Despre derapajele pe zăpadă sau gheață

Un moment pe care nimeni nu dorește să-l trăiască în trafic este cel al unui derapaj. Mașina scapă de sub control și într-un moment poți simți cum ești prizonierul unui film care se derulează cu încetinitorul.

Ei bine, dacă ajungi în această situație află ce poți face:

  • Folosește-te de contra-viraj, dacă mașina merge spre dreapta, volanul va fi învârtit în dreapta. Pare contra-intuitiv și periculos, însă este singura modalitate de a redresa mașina și a intra iar în controlul ei.

  • Nu frâna și vira în același timp. Frânează sau folosește frâna de motor și abia apoi virează. Dacă nu respecți această regulă te poți trezi cu mașina care continuă să se deplaseze deși tu apeși cu disperare frâna. Este foarte înfricoșător și pare că te vei izbi de tot ce e în jur, însă doar cu aceste manevre e posibil să aduci mașina înapoi pe sensul de mers.

Despre sistemele de protecție oferite de mașină

Mașinile moderne au tot felul de sisteme de protecție împotriva derapajelor. Unele din acestea sunt ABS-ul (Anti-Lock Breaking System), AFU (Asistare la Frânarea de Urgență) sau ASR (Sistemul de control al tracțiunii). Toate mașinile ARC Drive rent a car sunt dotate cu sisteme moderne de siguranță, însă e bine să cunoaștem și regulile de folosire a acestora când conducem o mașină.

Astfel că, atunci când mașina derapează, ABS-ul se va activa și va ajuta în menținerea controlului asupra direcției. Cu toate acestea, deși este tentant să luăm piciorul de pe frână, ea trebuie apăsată ferm și constant până simțim că tensiunea se eliberează.

Un ultim sfat se referă la prudență atât față de ceilalți șoferi, cât și față de pietoni și orice alt participant la trafic.

Drumurile din România sunt mult mai bune decât acum 20 de ani, însă, multe din ele nu au fost modernizate de ceva vreme. Pe aceste drumuri e posibil să întâlnim pe lângă mai multe zăpadă și pietoni cărora le lipsește trotuarul, bicicliști, căruțe și animale.

Deși avem un peisaj montan exatrordinar de frumos și pitoresc, elementele de mai sus îngreunează mult traficul. Iar atunci când condițiile meteo nu sunt cele mai bune, atenția sporită și informarea din surse de încredere pot să contribuie la conducerea în siguranță a autovehiculului.

La ARC Drive Rent a Car veți găsi atât mașini moderne de închiriat, la prețuri convenabile, dar și sfaturi pentru drumuri linișitite.

În funcție de destinația pe care o alegeți, de drumul pe care îl aveți de parcurs, de numărul de persoane din mașină și, bineînțeles, de dorințele pe care le aveți, vă putem recomanda mașina potrivită.

Toate mașinile sunt foarte bine întreținute, cu reviziile făcute la timp, cu extra dotări dacă a fost necesar pentru siguranța clienților noștri.

Puteți consulta oferta noastră pe site sau ne puteți contacta pentru mai multe detalii.

Articole recente
Navighează cu încredere și empatie prin Cluj-Napoca

Navighează cu încredere și empatie prin Cluj-Napoca

Sfaturi esențiale de conducere în oraș cu Arc Drive Rent a Car Cluj-Napoca, un oraș vibrant și plin de viață,…
Descoperiți noua șoseaua TransApuseană cu Arc Drive Rent a Car

Descoperiți noua șoseaua TransApuseană cu Arc Drive Rent a Car

În aprilie 2024, România a inaugurat un nou traseu spectaculos prin Munții Apuseni: Șoseaua TransApuseană. Cunoscută și sub denumirea de…
Mașini de teren vs. Mașini urbane. Alegerea perfectă pentru fiecare aventurier

Mașini de teren vs. Mașini urbane. Alegerea perfectă pentru fiecare aventurier

Ce mi se potrivește mie poate nu ți se potrivește ție, descoperă care este opțiunea potrivită pentru tine în funcție…
Call Now Button