Termeni și condiții site

Prin folosirea acestui website, numit în continuare Site, dvs. acceptati termenii si conditiile de mai jos, motiv pentru care vă rugăm să le citiți cu atenție!

1.Generalitati despre SITE – www.arcrentacar.ro

  • toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
  • continutul oricarui e-mail trimis clientilor sai de catre ArcRentACar prin mijloace electronice sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • – orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al ArcRentACar clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  • informatii legate de produsele, serviciile si tarifele practicate de ArcRentACar intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de produsele, serviciile si tarifele practicate de catre un tert cu care ArcRentACar are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

1.1 Conditii de utilizare

Continutul prezentului document, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a ArcRentACar , acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect. Nici un continut transmis catre client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea ArcRentACar si al angajatului sau colaboratorului ArcRentACar care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, a oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de ArcRentACar, includerea oricarui continut in afara Site-ului ArcRentACar , indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al ArcRentACar asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al ArcRentACar.

1.2 Definitii

DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii CONTRACT – conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.: contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta; CLIENT – reprezintă persoana care accesează Site-ul www.arcrentacar.ro, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat Condițiile de Utilizare ale prezentului Site, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare, inițiând și finalizând o Comandă. NEWSLETTER – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si a promotiilor desfasurate de catre ArcRentACar intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea ArcRentACar cu referire la informatiile continute de acesta.

2.Generalitati despre termeni si conditii

2.1.Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Siteului de catre client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre ArcRentACar si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului, implica aderarea clientului la prezentele Termeni si Conditii; clientul si utilizatorul se obliga sa monitorizeze permanent termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre parti si notificarii acestuia in scris catre ArcRentACar.

2.3. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea Siteului public disponibil www.arcrentacar.ro

2.4. Prin folosirea Siteului, clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, continutului, serviciului, ArcRentACar sau oricarui tert cu care ArcRentACar are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.5. In cazul in care utilizatorul sau clientul nu este de acord si nu accepta si isi revoca acceptul dat pentru prezentul document:

2.5.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu sau alte servicii oferite de ArcRentACar prin intermediul Site-ului.

2.5.2. ArcRentACar va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze ArcRentACar sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la ArcRentACar destinate acestui scop.

2.7. Clientul nu poate sa revoce unilateral acordul exprimat in favoarea prezentului document pe perioada derularii unui contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de ArcRentACar.

2.8. Acest Site este adresat doar clientilor persoane fizice care au cel putin 18 ani si persoanelor juridice care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre ArcRentACar, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii.

3. Accesul la Site

3.1. ArcRentACar publica pe Site datele complete si corecte de contactare de catre client.

3.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe Site, clientul permite automat ArcRentACar sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.

3.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea ArcRentACar de a contacta clientul.

3.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate ArcRentACar se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil clientului si ArcRentACar, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea ArcRentACar in modalitate electronica si telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe Site.

3.5. ArcRentACar isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, personal etc).

4. Newslettere

4.1. In momentul in care, clientul trimite un email prin intermediul formularului de contact de pe site, acceptand Termeni si Conditii, acesta are isi exprima acordul cu privire la primirea de newslettere din partea ArcRentACar.

4.2. Datele preluate de la client in scopul expedierii newslettere-lor , pot si vor fi folosite de catre ArcRentACar in limitele Politicii de confidentialitate.

4.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor de catre client se poate face in orice moment:

Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere primite.

Prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere

Prin contactarea ArcRentACar, conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

4.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru Termeni si Conditii

4.5. ArcRentACar isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere, fara nici un angajament ulterior din partea ArcRentACar, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

4.6. ArcRentACar nu va include in newslettere transmise clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al ArcRentACar, la momentul expedierii newslettere-lor .

5. Politica de confidentialitate

5.1. ArcRentACar colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special ,CNP, pe paginile sitului sau, numai cu acordul voluntar al clientului, in urmatoarele scopuri:

-pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;

-trimiterea de newslettere si alerte periodice, in format exclusiv electronic;

-contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

-contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

-scopuri statistice.

Prin complectarea formularului de comanda sau a altor formulare cu caracter informativ fiecare client si-a exprimat consimtamantul ca ArcRentACar sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001. Client are dreptul de a obtine de la ArcRentACar, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

-confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;

-rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

-transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

Oricare client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre ArcRentACar a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

Oricare client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre ArcRentACar a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

5.2. ArcRentACar poate sa colecteze involuntar si alte date, adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametric furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la Site si pot fi folosite de catre ArcRentACar pentru a imbunatati serviciile oferite clientilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea ArcRentACar si al eventualilor terti cu care ArcRentACar are contracte de parteneriat in acel moment.

5.3. Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.

5.4. Pentru exercitarea drepturilor cf art. 5.3, clientul se va adresa ArcRentACar, conform datelor de contact disponibile pe Site, valabile la acea data.

5.5. Folosindu-se de formularele disponibile pe Site, clientul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

5.6. Politica de confidentialitate ArcRentACar se refera doar la datele furnizate voluntar de catre client exclusiv pe Site.

5.7. ArcRentACar se obliga ca datele colectate ale clientului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

5.8. Exceptie de la prevederile art. 5.7 va face situatia in care transferul, accesarea, vizualizarea, etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

5.9. ArcRentACar garanteaza ca datele personale ale unui client, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

5.10. ArcRentACar nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.

6. Frauda

6.1. ArcRentACar nu solicita clientilor sai prin nici un mijloc de comunicare, email, telefon, SMS, etc informatii referitoare la date confidentiale, conturi si carduri bancare sau parole personale.

6.2. Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

6.3. ArcRentACar declina orice responsabilitate, in situatia in care un client ar fi sau este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca reprezinta interesele ArcRentACar.

6.4. Clientul va informa ArcRentACar asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

6.5. ArcRentACar nu promoveaza SPAM-ul. Orice client care a furnizat explicit adresa sa de email pe Site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

6.6. Comunicarile realizate de catre ArcRentACar prin mijloace electronice de comunicare la distanta, e-mail contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

6.7. Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului si a ArcRentACar. ArcRentACar isi rezerva dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care au incercat sa, sau au atins aceste scopuri:

6.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

6.7.2. de a altera sau de a modifica continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre ArcRentACar catre client.

6.7.3. de a afecta performantele serverului pe care ruleaza Siteul.

6.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre ArcRentACar catre client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

6.7.5. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

7. Raspunderea societatii

7.1. ArcRentACar nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui client care utilizeaza Siteul sau continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

7.2. In cazul in care un client considera ca un continut expediat prin orice mijloc de catre ArcRentACar violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii ArcRentACar, conform detaliilor de contact, astfel incat ArcRentACar sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

7.3. ArcRentACar nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe Site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe Site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al ArcRentACar.

7.4. ArcRentACar nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor Site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele Site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

7.5. ArcRentACar este exonerata de orice vina in cazul utilizarii Siteurilor si al continutului transmis catre client, prin orice mijloc, electronic, telefonic, etc., prin intermediul Siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al ArcRentACar, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura clientului si a oricarui tert implicat in acest transfer de continut.

7.6. ArcRentACar nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

7.6.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului

7.6.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

7.6.3. produsele obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

7.7. In limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si proprietarii Site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie, legatura , tranzactie ,colaborare , etc. care pot aparea intre client si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Siteului.

8. Forta majora

8.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

8.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

8.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

8.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

8.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 8.3.

9. Drept aplicabil ,litigii

9.1. Prin folosirea,vizitarea,vizualizarea Siteului si al oricarui continut trimis de catre ArcRentACar clientului prin accesare si expediere prin orice mijloc ,electronic, telefonic, etc, acesta se declara de acord cel putin cu prevederile „Termeni si conditii”.

9.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre client si ArcRentACar se va rezolva pe cale amiabila.

9.3. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

9.4. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

10. Dispozitii finale

10.1. ArcRentACar isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale Site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a clientului .

10.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, ArcRentACar nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe Site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul Site-ului.

10.3. ArcRentACar isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a Site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

10.4. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre clienti si ArcRentACar sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instantantele judecatoresti din Cluj Napoca, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Call Now Button