4 evenimente pe care să nu le ratezi în octombrie, în România
4 evenimente de top în Octombrie

4 evenimente pe care să nu le ratezi în octombrie, în România

Conținut articol

4 evenimente de top în Octombrie

Fie că vizitezi România din postura de turist sau ești român care se întoarce acasă ai nevoie de o mașină care să te ajute să ajungi la destinație. Dar când destinația include și super evenimentele lunii octombrie atunci știi sigur că toamna e grozavă. Ți-am pregătit o listă cu 4 evenimente de top care au loc în diverse orașe din România și pe care nu ar trebui să le ratezi.

 

După câțiva ani grei cu restricții și îngrijorări, începem să ne relaxăm și mintea să se gândească la călătorii. Și dacă și tu ești ca noi, atunci cu siguranță evenimentele din această toamnă vor fi puse pe lista de “to do”.

Avionul aterizează, iar echipa ARC Drive rent a car te întâmpină cu mașina pe care ai ales-o, chiar în terminalul de sosiri. De acolo, tot ce trebuie să faci este să introduci destinația, să alegi muzica preferată, iar GPS-ul te va duce să vezi România cu alți ochi.

Și pentru că fiecare oraș are câte ceva de oferit, am decis ca noi să fim ghidul tău virtual prin multitudinea de evenimente care te vor face să te relaxezi.

4 evenimente de top în Octombrie

Așadar, pune-ți centura și hai să pornim la drum!

1.      Astra Film Festival – Sibiu

Unul din cele mai prestigioase festivaluri de film din România, Astra Film Festival va avea loc în 2022 în octombrie, mai exact între 10 și 16. Acest festival vizează iubitorii de film documentar și este unul internațional.

Cum ajungi acolo pornind de la aeroportul din Cluj-Napoca?

După ce ai parcurs pașii de rezervare pentru mașina dorită de la ARC Drive rent a car, ai câteva rute pe care le poți folosi. Noi te îndemnăm să urci pe autostrada A1, iar în aproximativ 2 ore ești la Sibiu cu o cafea fierbinte în mână.

2. Dracula Film Festival – Brașov

Amatorii de senzații tare cinefile sunt rugați să-și ia sedativele la îndemână. Dacă nu ai mai fost niciodată la acest festival al filmului horror îți spunem noi că nu este doar despre film, ci despre întreaga cultură care înconjoară acest gen. În 12-16 octombrie toți cei care iubesc filmele de fantezie, comedie neagră, horror, sf sau thriller vor avea ce viziona în cadrul acestui festival.

Cum ajungi acolo din aeroportul din Cluj-Napoca?

Preiei mașina de la ARC Drive rent a car, iar apoi urci pe A1 și în 4 ore și câteva minute ești în Brașov. Dacă ai chef de senzații tari pe drum, ca încălzire pentru festival, poți verifica și ruta care trece prin Toplița – Gheorgheni – Miercurea Ciuc – Sf. Gheorghe. E o rută pitorească, foarte frumoasă, dar care nu te ajută să economisești timp. Cu toate astea, știi cum se spune…drumul contează la fel de mult ca ajungerea la destinație.

3. Les Filmes de Cannes  – București și alte orașe

Evenimentul va avea loc în perioada 21-30 octombrie și nu este un simplu eveniment, ci un colos al evenimentelor. București și alte câteva locații din țară vor fi gazdele proiecțiilor de filme de referință pe plan internațional.

Pentru vești despre acest festival inedit de film va trebui să consulți paginile de social media ale festivalului. Noi îți spunem doar că o excursie Cluj-București nu e nici pe departe un chin, ci o modalitate extraordinară de a vizita România.

Îți recomandăm să te orientezi către o mașină cât mai comodă și să îți selectezi playlistul înainte de plecare. Pentru că gusturile muzicale nu se discută, nu te putem ajuta cu sugestii, dar îți putem spune că toată luna octombrie ai discount 30% la închirierea oricărei mașini din flota Arc Drive rent a car.

4. Turneu Alternosfera – București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu și Brașov

Pasionații de muzică rock alternativ trebuie să știe că trupa Alternosfera pornește în turneu prin România. În perioada 29 septembrie – 7 noiembrie vor fi hai-hui prin cele mai mari orașe din România.

În funcție de perioada în care ajungi în Cluj-Napoca e posibil să nu fie nevoie de prea multă plimbare pentru a-i vedea în concert.

Toamna aduce cu sine o multitudine de ocazii pentru a ne lua rămas bun de la anul care a trecut cu grație și încântare, dar și pentru a sărbători.

Anii aceștia ne-au reamintit că nu e suficient să fim prezenți prin muncă și ocazionala ieșire dacă nu ne conectăm la tot ce e în jurul nostru. Vacanțele sunt parte din relaxarea pe care ne-o promite munca de zi cu zi, ocazie unică de a ne desprinde și a ne reîncărca bateriile.

Atunci când alegem să vizităm o altă țară sau chiar să ne vizităm propria țară o facem cu alți ochi, cei prin care descoperim încântarea și ineditul. Fie că vine sub formă de concerte, festivaluri sau plimbări lungi organizate cum se cuvine, vacanța trebuie să ne aducă stare de bine.

ARC Drive rent a car își propune să te ajute cu oferte de mașini de închiriat care-ți permit să vizitezi tot ce dorești în ritmul tău. Așadar tot ce mai ai de făcut e să intri pe siteul nostru și să vezi ce îți oferim în acest octombrie minunat.

 

Articole recente
Navighează cu încredere și empatie prin Cluj-Napoca

Navighează cu încredere și empatie prin Cluj-Napoca

Sfaturi esențiale de conducere în oraș cu Arc Drive Rent a Car Cluj-Napoca, un oraș vibrant și plin de viață,…
Descoperiți noua șoseaua TransApuseană cu Arc Drive Rent a Car

Descoperiți noua șoseaua TransApuseană cu Arc Drive Rent a Car

În aprilie 2024, România a inaugurat un nou traseu spectaculos prin Munții Apuseni: Șoseaua TransApuseană. Cunoscută și sub denumirea de…
Mașini de teren vs. Mașini urbane. Alegerea perfectă pentru fiecare aventurier

Mașini de teren vs. Mașini urbane. Alegerea perfectă pentru fiecare aventurier

Ce mi se potrivește mie poate nu ți se potrivește ție, descoperă care este opțiunea potrivită pentru tine în funcție…
Call Now Button