ArcDrive o ecuatie fara necunoscute

ArcDrive o ecuatie fara necunoscute

Conținut articol

ARC DRIVE – O ECUAŢIE FĂRĂ NECUNOSCUTE PENTRU CĂLĂTORII AGREABILE

Închirierea de maşini este o activitate din ce în ce mai atractivă, iar cei de la Arc Drive o fac cu profesionalism şi responsabilitate.
Un ghiduş şi neobosit statistician a constatat că există momente când turiştii aflaţi în Cluj ajung să fie chiar mai numeroşi decât locuitorii oraşului. E vorba de vârful sezonului, când serviciile sunt suprasolicitate: vin taximetrişti de la Turda şi chiar din Alba Iulia, restaurantele, terasele, hotelurile nu mai au spaţii disponibile, toată lumea lucrează la turaţie maximă.

Nici la firmele care închiriază maşini situaţia nu e diferită. Închirierile auto au înflorit odată cu modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” şi cu explozia turismului înspre şi dinspre alte meleaguri. Mai ales, de când companiile low cost şi-au înmulţit zborurile, odată cu pasagerii aterizaţi la Cluj se înmulţesc şi cererile de închiriere a autoturismelor.

Toată lumea vrea profit
Fiecare antreprenor e vizitat de ideea profitului pierdut. Cât ar fi câştigat dacă ar fi avut încă o maşină-două, încă o masă, încă două-trei camere?… La rândul lor, turiştii se mustră pentru că nu au rezervat mai din timp, că au întârziat prea mult şi cu siguranţă, cineva tocmai le-a luat la mustaţă cea mai bună ofertă.

Aşa au păţit şi prietenii veniţi la Cluj, la invitaţia altor prieteni, români plecaţi de ceva vreme prin ţări străine. Cum nici prietenii, nici prietenii prietenilor nu s-au gândit decât în ultima clipă să vină la Cluj, profitând de o ofertă de zbor de nerefuzat, s-au trezit că firmele de închirieri auto nu mai aveau nicio maşină rezonabilă pentru ei. Norocul a făcut că o companie nou intrată pe piaţa clujeană tocmai achiziţionase un SUV nou şi performant, capabil să-i ducă pe drumurile pietroase ale Apusenilor, într-un sătuc plin de farmec, de unde cu ani în urmă porniseră în căutarea unui vis.

ARC DRIVE ŞI PLĂCEREA DE A CONDUCE ÎN SIGURANŢĂ

Românii plecaţi în străinătate sunt cei mai fideli clienţi ai companiei. Fie că sunt din judeţul Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa sau Alba, biletele mai mult decât convenabile de avion şi comoditatea unui zbor scurt îi face să prefere această modalitate de a ajunge acasă, mai ales de sărbători.

Vrei să nu oboseşti, călătorind ore în şir cu autoturismul din cine ştie ce colţ de Europă, dar nici fără ajutorul unei maşini la scară nu vrei să rămâi. Companiile de închirieri au acum o ofertă variată, iar preţurile sunt onorabile.

La Arc Drive, salvatorii prietenilor din povestea noastră au găsit nu doar ultima opţiune, ci chiar ceea ce căutau. E drept, nu apucaseră să caute la firmele internaţionale, aşa cum fac de obicei când pleacă undeva cu avionul, dar nu regretă niciun moment.

Online şi offline
Ca orice companie care se respectă, sunt prezenţi în mediul online cu un site în continuă creştere şi cu anunţuri pe diverse alte canale specifice de promovare a serviciilor, iar recomandările clienţilor nu sunt deloc nesemnificative. Li s-a întâmplat de multe ori să fie căutaţi pe site de clienţi cărora prietenii le spuseseră de companie.

Am tras şi noi cu ochiul pe site-ul Arc Drive. Flota are în jur de 20 de maşini, aşadar nu foarte multe, ca la început, dar vorba americanului „less is more”, iar aici nu am văzut autoturisme low-cost. Toate sunt fabricate după 2010, majoritate fiind Ford Focus sau Wolfswagen Touran. SUV-ul este reprezentat de Ford-ul Kuga şi BMW X6.

De la promisiune la realitate
Ofertă de calitate la un preţ bun, aş zice şi nu e doar o lozincă. Vrei o maşină bună, cât mai nouă, cu dotări, verificată, să te simţi în siguranţă. Să fii în siguranţă. Cei de la ArcDrive chiar au luat în serios asta şi nu poţi să nu apreciezi că ceea ce scrie pe site, toate vorbele frumoase cu care orice companie îşi întâmpină clienţii sunt traduse în fapte.

Poţi promite luna de pe cer, învăluind în cuvinte precum „Avantaje Respect Competitivitate. Disponibilitate Receptivitatea Interesul Viteza Empatia” o întreagă poveste. Dar aici ceea ce vezi şi citeşti este chiar ceea ce ţi se oferă.

Defecţiunile sunt rare la Arc Drive
Vrei siguranţă? Primeşti o maşină verificată, cu aibag-uri. Asigurarea obligatorie este dublată de cea Casco, cu franciză de 500, 700 sau 2000 euro, în funcţie de valoarea autoturismului.

Orice defecţiune este suportată de companie, aşa că schimbul de ulei, filtrele, anvelopele, tot ceea ce ţine de întreţinerea curentă se fac mai repede decât minimumul prevăzut pentru exploatarea corectă a unui autoturism. Există cazuri când companiile de închirieri percep taxe suplimentare pentru echiparea cu anvelope de iarnă, dar nu este cazul Arc Drive, căci aici nu ai parte de surprize neplăcute şi costuri ascunse, adică preţul afişat este cel real. În plus, el mai poate fi negociat, atât pentru durata închirierii, cât şi pentru alte condiţii suplimentare pe care un client şi le doreşte. Firesc, clienţii fideli au parte de surprize plăcute, bonusuri, reduceri de tarif chiar cu 10% mai mic de la următoarea închiriere şi acces preferenţial la maşina dorită.

Oameni tineri şi entuziaşti
„În colaborările pe care le-am avut cu oameni de afaceri sau turişti, toţi s-au declarat foarte mulţumiţi de serviciile oferite, precum şi de preţul mai accesibil pe care îl găsesc la noi. Deşi le este mai comod cu firme cu care au colaborat anterior, fie ele internaţionale sau interne, sfârşesc prin a reveni la noi” ne-a mărturisit Ramona Chira.

Nu le este indiferent nici cât de mulţumită este compania de un client şi ştim cu toţii că nu întotdeauna autoturismul este restituit în starea în care a fost închiriat. Aşa că reducerile de tarif pentru clienţii fideli au în vedere şi acest aspect. „Credem cu tărie că respectul se câștigă, așa că hai să facem primul pas: „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!” spun ei acolo şi chiar fac asta. De fapt, compania a realizat o segmentare a pieţii, dorindu-şi clienţi atenţi, care apreciază o maşină de calitate ce le oferă confort şi siguranţă la un preţ bun.

Ce distanţe sunt incluse?
Limita de kilometri pentru o zi este de 300, dar totul se negociază, în funcţie de preferinţele şi nevoile clienţilor. „Dorim să ne fidelizăm clienţii, iar asta este posibil doar dacă îi mulţumim” a recunoscut Ramona Chira.

Preţul de listă este, în general acelaşi, indiferent că este vorba de vârf de sezon sau în afara lui, dar poţi avea norocul să nimereşti o campanie, când o anumită maşină beneficiază de oferta specială.

Desigur, orice astfel de tranzacţie se face cu depunerea unei garanţii, care poate fi achitată cash de către client, urmând a-i fi restituită odată cu încetarea contractului, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor stipulate sau poate fi blocată pe card. Ea începe de la 100 euro, ceea ce este accesibil tuturor clienţilor şi poate ajunge până la 1000 de euro, în funcţie de autoturism.

Gama medie este cea mai atractivă

După primul an de activitate, cea mai mare rată de închiriere s-a constatat la autoturismele de clasă medie, ceea ce i-a încurajat să meargă mai departe pe acest drum, evitând în continuare maşinile low-cost.

Gama de lux oferă şi posibilitatea închirierii unui autoturism cu şofer cu tot, iar dacă cererea pieţii va semnala extinderea acestui serviciu, Arc Drive este pregătită să facă faţă.

„Deşi am fost în primul sezon de activitate, anul trecut am fi avut dublu de clienţi, dacă aveam un parc auto dublu, atât de sărbători, cât şi în timpul festivalurilor mari. Pentru 2017 ne dorim creştere şi clienţi fideli” a mai spus Ramona Chira, pregătită sa facă faţă unui nou an din viaţa de succes Arc Drive.

Articole recente
Navighează cu încredere și empatie prin Cluj-Napoca

Navighează cu încredere și empatie prin Cluj-Napoca

Sfaturi esențiale de conducere în oraș cu Arc Drive Rent a Car Cluj-Napoca, un oraș vibrant și plin de viață,…
Descoperiți noua șoseaua TransApuseană cu Arc Drive Rent a Car

Descoperiți noua șoseaua TransApuseană cu Arc Drive Rent a Car

În aprilie 2024, România a inaugurat un nou traseu spectaculos prin Munții Apuseni: Șoseaua TransApuseană. Cunoscută și sub denumirea de…
Mașini de teren vs. Mașini urbane. Alegerea perfectă pentru fiecare aventurier

Mașini de teren vs. Mașini urbane. Alegerea perfectă pentru fiecare aventurier

Ce mi se potrivește mie poate nu ți se potrivește ție, descoperă care este opțiunea potrivită pentru tine în funcție…
Call Now Button